Schoolvisie

Visie met 5 duidelijke doelen

Een kind dat graag naar school gaat en al even enthousiast weer thuiskomt, het bestaat! Het is de droom van elke ouder en wellicht ook de betrachting van elk schoolteam! Wij zijn één school met twee vestigingsplaatsen, elk met een eigenheid. 

 
De Vrije Basisschool Sint-Michiels te Ieper is een knusse en geborgen school met een gevestigde waarde midden in de stad. 
De Vrije Basisschool Sint-Vincentius te Zillebeke is een warme dorpsschool in en met een groene omgeving. 
 
De twee vestigingsplaatsen vormen één school met één team, één doel, één visie. Een gemotiveerd team staat in voor de totale ontwikkeling van uw kind, [Einde van tekstterugloop]elk met zijn eigen talenten.  
Deze talenten zijn een bron van rijkdom en geluk om voluit te leren en te leven. Wij schreven een visie uit met vijf slagzinnen die elk vijf haalbare doelen omvatten.  Met het schoolteam willen we daar samen met jullie werk van maken. 

Onze vijf doelen voorgesteld in 5 dieren / kleuren:
 

 

omWarmend – vis

Vissen zwemmen in scholen omdat ze dan beter beschermd zijn tegen roofvissen en omdat zwemmen in scholen energie bespaart. De vis maakt in een school gebruik van de voorganger die wervelingen in de waterstroming maakt. Samen zorgen ze voor elkaar. 
 

vis

zorgSaam – olifant

Olifanten kunnen spelen, gek doen, boos of verdrietig zijn en ook verliefd worden. Olifanten helpen elkaar en zullen een lid van de groep steeds proberen te redden, ook al brengen ze zichzelf daarbij in gevaar. Olifanten zijn werkelijk blij wanneer ze bevriende dieren tegenkomen. 
 

 
 

olifant

leerRIJK – pony

Waar de pony, of meer bepaald de shetlandpony, bekend om staat, is zijn eigen wil. Als een veulen een goede en consequente opvoeding krijgt, wordt het een sterk dier voor later.  
Een shetlander werkt graag voor je, is nieuwsgierig en looplustig. 
 

pony

STERker – krokodil

Krokodillen kunnen hun tanden in iets zetten om daarna niet meer los te laten. Ze graven ook waterpoelen waardoor andere dieren tijdens droge seizoenen kunnen overleven en de omgeving opruimen. Een krokodil durft ook alleen op stap te gaan. 
 

Kroko

Opgewe®kt – giraf

De opvallendste kenmerken van de giraf zijn, uiteraard, de lange dunne poten en vooral de slanke en lange nek. De nek is de verbinding tussen hoofd en romp, de brug tussen boven en beneden. Alle bruggen stellen ons in staat om nieuwe groeistappen te zetten en nieuwe waarnemingen te doen. De lange nek, in combinatie met zijn buitengewoon scherp gezichtsvermogen, maakt dat de giraf staat voor het herkennen van nieuwe horizonten. 
 

 

giraf

JOKER

Een joker doet niet altijd wat gevraagd wordt. 

Hij mag koppig, slim, ondernemend, toegeeflijk en vrolijk zijn. 
Een joker mag vooral zichzelf zijn. 
 

joker
Interesse in onze school?
Interesse in onze school?

Interesse in onze school?

Welkom voor een vrijblijvende kennismaking en rondleiding.

Interesse?