Lichaamsbeweging (sport en spel) zowel georganiseerd als niet georganiseerd, vinden we op onze school heel belangrijk.

Alle kinderen van de eerste kleuterklas tot het zesde leerjaar krijgen per week 2 lestijden bewegingsopvoeding. Onze leerkrachten lichamelijke opvoeding staan voor die lessen in.

Gymlessen zijn verplicht te volgen. In uitzonderlijke gevallen kunnen kinderen mits voorlegging van een medisch attest ontslagen worden van gymlessen of van bepaalde oefeningen tijdens die lessen.

We richten ook per leerjaar 10 zwembeurten per schooljaar in. Die gaan door in het stedelijk zwembad van Ieper. Voor het vervoer en de toegang wordt een bijdrage gevraagd. De onkosten voor het zwemmen en het vervoer van de leerlingen uit het vierde leerjaar worden door de school zelf betaald.

We moedigen kinderen zoveel mogelijk aan om deel te nemen aan buitenschoolse sportactiviteiten. Ze worden daarover tijdig door de turnleerkrachten ingelicht.

Speelkoffers bevatten spelmateriaal dat kan gebruikt worden tijdens de speeltijden. Daarmee stimuleren we het bewegen tijdens de vrije momenten op school. Er is een beurtrol per klas opgesteld voor het gebruik van het spelmateriaal. Op die manier komen alle kinderen aan bod.

WSO-jeugdsportdag 4E

WSO-jeugdsportdag 4E

Speelmaatjes in Sint-Vincentius

Speelmaatjes in Sint-Vincentius

WSO-jeugdsportdag 4Z

WSO-jeugdsportdag 4Z

Netbaltornooi Zillebeke

Netbaltornooi Zillebeke

sport003.jpg

WSO-jeugdsportdag 4E

Maandag ging het 4de leerjaar naar Veurne voor de WSO-jeugdsportdag.

Lees verder

netbal032.JPG

Netbaltornooi Zillebeke

Op vrijdag 1 juni 2018 namen onze leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de twee vestigingen deel aan het netbaltornooi te Zillebeke die de sportraad organiseerde. Daarna was het de beurt aan de ouders.

Lees verder

speelmaatjes005.jpg

Speelmaatjes in Sint-Vincentius

Op dinsdag 26 juni 2018 speelden we speelmaatjes op school. De leerlingen van het zesde leerjaar in samenwerking met het vijfde gaven aan de andere klassen, verdeeld in groepen, allerlei spelletjes.

Lees verder

sportt006.jpg

WSO-jeugdsportdag 4Z

Op maandag 25 juni namen we deel aan de 15de WSO-jeugdsportdag in Veurne.

Lees verder

© Simizil | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD